Direktlänk till inlägg 19 februari 2007
Ett recept att spara till sensommaren kanske, då det blivit dags att klippa ned sina örter.
Det är nog inte mycket ekonomi i att göra örtsalt själv, men det är mysigt och blir en fin gå-borts-present!
Till ca 2 msk havssalt tar jag ungefär två deciliter valfria örter. Det är bara att välja vad det ska smaka - en ört eller blandning!? Ofta slänger jag i en klyfta vitlök också och man kan ta tunna strimlor av citronskal eller droppa citron över saltet och örterna. Sedan mortlar jag allt till en grön gegga. Ju saftigare desto mer smak drar saltet åt sig. När det är färdig mortlat ska saltet och örterna torka utspridda på en bricka eller bakplåtspapper. Man kan torka det på svag värme i varmluftsugn. När det är helt torrt kan man krossa saltet och örterna lite till om det är för stora bitar och hälla upp på burk eller ströare. Supergott!
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 |
|||||||
|