Direktlänk till inlägg 19 februari 2007

Örtsalt

Av Vera - 19 februari 2007 19:40

Ett recept att spara till sensommaren kanske, då det blivit dags att klippa ned sina örter.
Det är nog inte mycket ekonomi i att göra örtsalt själv, men det är mysigt och blir en fin gå-borts-present!
Till ca 2 msk havssalt tar jag ungefär två deciliter valfria örter. Det är bara att välja vad det ska smaka - en ört eller blandning!? Ofta slänger jag i en klyfta vitlök också och man kan ta tunna strimlor av citronskal eller droppa citron över saltet och örterna. Sedan mortlar jag allt till en grön gegga. Ju saftigare desto mer smak drar saltet åt sig. När det är färdig mortlat ska saltet och örterna torka utspridda på en bricka eller bakplåtspapper. Man kan torka det på svag värme i varmluftsugn. När det är helt torrt kan man krossa saltet och örterna lite till om det är för stora bitar och hälla upp på burk eller ströare. Supergott!

 
 
Katrin

Katrin

20 april 2009 10:55

Åh så härligt!!
Detta ska ajg defitift göra i sommar!!
(mycket dessutom så jag ahr till presenter!)
Tack!

http://nakenstickaren.wordpress.com

 
Vera

Vera

20 april 2009 16:35

Ja, visst är det en bra present. Mecket tycker jag är att det ser mycket ut i början, men det krymper så rackarns när det torkar. Du får ta stora skördetröskan ;-)

http://mat.bloggagratis.se

 
Katrin

Katrin

20 april 2009 20:54

Blev så inspirerad att jag idag har gjort egen citronpeppar! Jättekul! Ska bli spännande att prova det oxå, kanske till kyckling..

http://nakenstickaren.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
<<< Februari 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards