Direktlänk till inlägg 17 mars 2007

Så roligt när det blir gott! Recept: vegetarisk tagine

Av Vera - 17 mars 2007 13:30

Har verkligen haft en nedtur på mat senaste tiden, vem kan inte få det när man har en petig minitonåring hemma (5,5 år)... Denna vecka bestämde jag mig för att göra mat som jag var sugen på och det har varit goda dagar, medan miniteen har fått överleva på dagismat och mellanmål. Jag tror inte att han dör av det.
Min 14 månaders däremot har ätit tills jag trott att det ska komma ut ur öronen på honom...

Igår experimenterade jag fram en vegetarisk tagine efter att ha sneglat på taginerecept med lamm och kyckling.
Så här gjorde jag (ungefär).
Klyfta och fräs en gul lök i lite olja. Tillsätt några strimlade quornfiléer och en tsk muscovadosocker. Fräs en liten stund och slå på väl avrunna kikärter (kan skippas om du tar mer quorn istället) och 0,5-1 msk chilipasta. I med två strimlade paprikor, men spara några strimlor till slutet så att det blir lite stunsiga bitar också. Krydda med spiskummin, ca 2 tsk och en halv påse saffran. Slå över några deciliter vatten, en skvätt grönsaksfond och ca tio strimlade torkade aprikoser. Låt puttra under lock. Här hade jag tänkt hälla i haricoverts, men det glömde jag bort... Red av grytan med maizena. Mot slutet petade jag i ca en msk limecurd och rivet citronskal. Glöm inte resten av paprikan.
Servera till fullkornsbulgur och en klick youghurt.

Grytan blev väldigt god och inte alls stark, så nästa gång kommer jag nog att ösa på lite mer med kryddorna, eller lägga till ingefära eller nejlikor.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards