Direktlänk till inlägg 19 april 2007
Tapas - Enkel och snabb gazpacho
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 gurka
1 tsk salt
2 tsk honung
tabasco
1 tsk vinäger
1 brk passerade tomater eller grönsakssoppa
2 msk olivolja
12 körsbärstomater, kvartade
4 basilikablad
Gör så här:
Finhacka lök och vitlök. Skala gurkan och tärna, kärnhuset ska vara kvar eftersom det innehåller så mycket vatten.
Krydda lök och gurkhack med salt, tabasco, vinäger och socker.
Rör ned tomaterna och smaka av med olivolja och salt.
Skär körsbärstomaterna i mindre bitar, riv basilikablad och vänd ned i soppan.
Servera med krutonger.
Om jag inte minns fel hittade jag detta recept på tv4:s matsajt. Soppan blir verkligt god och inte vattnig. Det är gott att servera den med en knaprig bruschetta!
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|