Direktlänk till inlägg 23 april 2007
Den här soppan har varit en stående favorit i mat-huset under många år nu. Det är inte jag som komponerat receptet, men jag minns faktiskt inte vart det kommer ifrån.
Soppa med smak av ingefära och citrongräs:
Tärna ca fyra potatisar, två morötter, 2 röda parikor, en lök, 1 klyfta vitlök. Fräs i gryta, häll på ca 1 liter buljong (höns el grönsaks). Lägg i ett bankat citrongräs och koka ca 20 min. Ta upp citrongräset. Mixa soppan slät. Smaksätt m två cm riven ingefära, rivet skal av citron/lime, salt och peppar. Rör i en burk cremefraiche och dekorera ev med hackad chili eller koriander.
Koriander hamnar aldrig i min soppa och kommer förresten inte ens över tröskeln till mitt kök i färsk form. Mald koriander däremot kan gå bra ibland.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|