Direktlänk till inlägg 17 juni 2007
För några dagar sen köpte jag åtta liter jordgubbar och en del av dessa gick till marmelad.
Rabarber och jordgubbsmarmelad med vanilj
Skiva ett halvt kilo rabarber och dela en liter jordgubbar i tu. Blanda i en bunke med fyra deciliter syltsocker. Låt stå minst en timme och safta sig.
Hetta sakta upp frukten i en kastrull. Rör inte men skaka grytan ibland så att värmen fördelar sig. Smaksätt med ca 2 tsk vanilj. Koka i 15 min och gör ett geléprov (häll upp en klick marmelad på en kall tallrik. Vänta en stund och dra sedan pekfingret genom marmeladen. Om den inte flyter ihop igen är den färdig) Koka lite extra om det behövs. Låt marmeladen vila ca en kvart innan du häller upp den på rena varma burkar. På med lock!
När marmeladen svalnat ska den helst förvaras kallt.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|