Direktlänk till inlägg 14 september 2007
Detta recept har jag fått från mormor.
Jag tycker man vinner mycket i smak om man byter lite av kanelen mot pommerans och använder mörk sirap istället för ljus. Och beakta, jag som säger detta är en kanelälskare av rang...
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk malen kanel (eller 1,5 plus 0,5 pommerans)
1/2 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap (eller mörk)
3,5-4 dl vetemjöl
Dekorera med 2 msk strösocker och 1 tsk malen kanel
Rör i hop socker, smör och kanel smidigt. Jag använder som sagt matberedaren, för jag har inget tålamod. Tillsätt bakpulver, sirap och mjöl och arbeta ihop.
Dela degen i tre och forma till fingertjocka längder, lägg på plåt och platta till dem lite. Strö över dekorationsströsslet och grädda mitt i ugnen i 20 min.
Ta sedan ut plåten och stäng av ugnen. Låt ugnsluckan stå öppen medan du skär längderna till sneda kakor. Sära lite på dem på plåten och ställ sedan tillbaka dem i den avstängda ugnen. Låt dem stå så med luckan stängd eller på glänt nån halvtimme. Detta tycker jag är det bästa sättet att få riktigt frasiga kakor.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
|