Direktlänk till inlägg 24 september 2007
Jag har lite svårt att hitta bra matbalans nu på dagen när jag jobbar heltid. När jag var föräldraledig klarade jag mig på lättlunch och hela familjen åt middag vid fem. Nu när jag är på jobbet är jag rätt hungrig på lunchen och äter jag inte ordentligt småäter jag hela eftermiddagen.
Alltså smäcker jag i mig en rätt rejäl lunch och är inte ett dugg hungrig när resten av familjen står som blodhundar i köket vid fem-snåret.
Idag gjorde vi därför som så att vi lagade middag: sojabönbiffar, potatis, keso, sweetchili och sallad. Istället för att äta en portion tog jag en biff och keso på ett hårt bröd. Det kändes mer lagom och biffarna var goda!
Hur gör förresten ni med lunch och middag för att få bra balans?
Så här gjorde jag biffarna:
Mixa ca 3 dl sojabönor med en riven morot, en rödlök och två vitlöksklyftor. Krydda med vegeta, spiskummin, lite mald koriander, paprikapulver och vitpeppar. Rör i ett ägg och lite maizena. Stek små biffar i rapsolja på medelvärme.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
|