Direktlänk till inlägg 30 september 2007
Detta recept har jag fått på aff och det blir lika lyckat varje gång. Så här gör vi (antagligen har jag förändrat från orginalreceptet)
Skala så mycket räkor du orkar (0,5-1kg med skal). Sätt på en gryta med ris. Hetta upp olja i en panna/gryta och fräs några hackade vitlökklyftor med currypulver. Häv i räkorna och fräs runt en kort stund. Lägg räkorna på ett fat.
Hiva ned strimlad purjo och bitar av parika/or i grytan. Fräs lite och häll över 1-2 burkar tomatkross, lite vatten och en skvätt tomatpuré. Koka en stund med en fiskbuljong/grönsaksbuljongtäring. Skär/strimla ett litet huvud isberssallad och lägg i grytan. Koka upp, slå över 1-2 dl matgrädde, låt koka igen. I med räkorna och stäng av värmen, räkorna ska inte koka med nån längre stund.
Smaka av, behövs det mer curry? salt?
Ät nu, det är så gott!
Som ni märker på receptet kan man göra grytan lite olika beroende på mängderna räkor, tomat, grädde. Gör på det sätt du tror att du gillar det bäst!
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 | 12 |
13 |
14 | 15 | 16 |
|||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
|