Direktlänk till inlägg 30 september 2007

Mumsigaste räkgrytan!

Av Vera - 30 september 2007 16:42

Detta recept har jag fått på aff och det blir lika lyckat varje gång. Så här gör vi (antagligen har jag förändrat från orginalreceptet)

Skala så mycket räkor du orkar (0,5-1kg med skal). Sätt på en gryta med ris. Hetta upp olja i en panna/gryta och fräs några hackade vitlökklyftor med currypulver. Häv i räkorna och fräs runt en kort stund. Lägg räkorna på ett fat.

Hiva ned strimlad purjo och bitar av parika/or i grytan. Fräs lite och häll över 1-2 burkar tomatkross, lite vatten och en skvätt tomatpuré. Koka en stund med en fiskbuljong/grönsaksbuljongtäring. Skär/strimla ett litet huvud isberssallad och lägg i grytan. Koka upp, slå över 1-2 dl matgrädde, låt koka igen. I med räkorna och stäng av värmen, räkorna ska inte koka med nån längre stund.

Smaka av, behövs det mer curry? salt?

Ät nu, det är så gott!

Som ni märker på receptet kan man göra grytan lite olika beroende på mängderna räkor, tomat, grädde. Gör på det sätt du tror att du gillar det bäst!

 
 
Ingen bild

Emla

30 september 2007 21:09

Den där älskar jag också! Trots att jag gjort den flera gånger blir jag lika förvånad varje gång för att isbergssalladen skall ner :D

 
Jenny

Jenny

1 oktober 2007 16:09

Ja jag har ocksâ en liknande Räk gryta men jag har en tomatcurry i, den är jättegod. Och om det är för starkt för barnen sâ har jag yoghurt i.

http://min-farmor-lillie.blogspot.com

 
mat-huset

mat-huset

2 oktober 2007 16:29

Vad är tomatcurry? Är det nån currypasta?

http://mat.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards