Direktlänk till inlägg 4 november 2007

Löjligt enkel tårta

Av Vera - 4 november 2007 14:25

Hoppsan. I fredags kväll fick jag plötsligt ärva ett påbörjat tårtprojekt av mormor. Tårtan skulle serveras dan efter.

Ljus tårtbotten fanns, själv hade jag föredragit en botten med kakao.

I alla fall. Som tur var hade jag läst på affs Mat & dryck om en dumleganche till tårta. Så jag bestämde mig för att använda den och hallonsylt som fyllning. Vi snackar ju noll tid till planering. Bär hade jag i frysen tänkte jag, men det var ju ingen bra idé för frysta bär saftar sig nåt så övedj*vligt. Vinbär på klase däremot gick faktiskt väldigt bra, så det fick bli en "stilren" tårta med ytterst få bär ;-)


Dumleganachen gör man så här och läs noga nu, för det är svårt... inte.

Värm 3 dl grädde till strax innan kokpunkt. Häll dumlekolor från en påse i en skål och slå grädden över. Rör tills allt har löst sig. Jag tyckte påsen såg så liten ut, att det nog fanns en större variant egentligen... så jag tog två påsar = 300 g. Jag har i efterhand förstått att det räcker med 150-200 g och att man kan använda vilken choklad man vill! När chokladen har löst sig i grädden ska det hela kylas så det blir riktigt kallt. Sen är det bara att vispa med elvispen! Jag fyllde ena lagret med ganachen och sparade till att spritsa ovanpå.

 
 
Sandra

Sandra

8 maj 2008 15:25

Ser ju dömumsig ut!

http://www.qutiepies.se

 
Stellan

Stellan

29 oktober 2008 16:09

Perfekt! Den ska jag testa.

http://salt.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards