Direktlänk till inlägg 29 november 2007

Dansar på skrivbordet

Av Vera - 29 november 2007 12:11

Jaaa! Jag vann!

Tar en micropaus och dansar lite på skrivbordet.

Tacktal: Tack pappa för kryddorna. De har kommit väl till användning, inte bara i pepparnötter och pepparkakor utan också till fisk i kokosnöt - Samaki ya kupaka 

 
 
[j] & Da C

[j] & Da C

29 november 2007 16:02

Vi gratulerar dig, och oss, till utmärkelsen! Pepparkakor är rocket-science. Tyvärr satte vi ingen deg i höstas; två månader verkar vara optimal lagringstid för att kryddorna skall ge degen tillräcklig smak.

http://carlholmgren.com

 
Ingen bild

Vera

29 november 2007 17:15

Wohoo! Två _månader_!? Två veckor brukar jag sträcka mig till. Hur går det med smöret då, efter så lång tid? Och grädden? Konserverar det lilla sockret så mycket?

 
[j]

[j]

29 november 2007 17:36

Några härskningstendenser (härskartekniker?) har vi ännu inte stött på. Vi använder heller inte alltid enbart smör; att experimentera med olika fettsorter ger intressanta resultat beträffande smak och textur.

Tänk på hur länge de engelska julkakorna med oxmärg håller sig, många lagras i ett halvår eller mer.

Än har jag inte testat oxmärg i pepparkakor men det måste ju göras.

http://carlholmgren.com

 
Ingen bild

Vera

29 november 2007 18:01

Hu, ovegetariska pepparkakor. Där går i alla fall min gräns ;) men så gör jag ju inte heller engelska puddingar på njurtalg och nyttan med engelska och amerikanska julkakor/fruktkakor har jag heller aldrig förstått.
Men testa på, jag älskar att höra om nya matexperiment!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards