Direktlänk till inlägg 9 december 2007

Vegetarisk lasagne

Av Vera - 9 december 2007 18:52

lite mer snabblagad än vanligt. Just att man blötlägger linserna för att smaksätta dem och få en jämnare och kortare kokning blev väldigt lyckat.


ugn 220 grader


Lägg röda linser i blöt med vatten och en tsk liquid smoke. Låt stå i några timmar.

Hacka en gul lök och riv två morötter fint.

Fräs löken och efter ett tag även morötterna. Häll på 1-2 burkar tomatkross, en burk vatten och cirka 2 dl avrunna linser.

Smaksätt med grönsaksbuljong, franska örter, mycket vitlök, en skvätt ketchup (tomatpurén var slut) och svartpeppar.

Puttra i 15-20 minuter. Lägg i någon dl hackad spenat och strimlad paprika mot slutet av koktiden. Smaka av med salt och örter.


Blanda under tiden 300-400 g keso med ca 1,5 dl mjölk, örtsalt och svartpeppar.

Smörj en stor form och varva tomatsåsen några lager med lasagneplattor. Om den tryter på sista lagret kan du klicka över lite av kesosåsen också. Spara tillräckligt med keso för att det ska täcka översta lagret av plattor. Strö sedan över riven ost och grädda i minst 30 minuter i ugnen. Lasagnen ska ha fått fin färg och plattorna ska kännas mjuka.


Servera med en sallad av isberg, strimlad paprika och rostade solroskärnor. Stänk över lite vinäger och olja.


Den här stora lasagnen, (jag trodde nog att det skulle räcka till matlåda också) knäckte vi på tre vuxna och två kräsna barn.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards