Alla inlägg under januari 2008
Skulle inte tro det va *S*, men OM så kan jag säga att det är väldigt gott att koka en risotto på det tillsammans med lite örter och parmesan!
Vi hade inte en droppe bubbel över men jag gjorde risotto idag ändå, på rödvin och det blir ju gott, men färgen kan väl enbart liknas med leverpastej.
Den här listan uppdateras när jag hittar nya matskatter!
Denna förrätt gjorde jag på nyår och den räckte till tre små skålar. Det går gott och väl att dubbla receptet och äta den till lunch.
Strimla ca 5 cm purjolök och finhacka en vitlöksklyfta. Fräs i smör och lägg ned en stor palsternacka eller två små i tärningar, en liten morot, tärnad. Fräs en stund till och slå sedan över några matskedar martini och cirka 3 dl vatten och en halv tesked salt. (Jag hade tänkt vitt vin först, men martini blev bra, palsternacka mår bra av lite sötma)
Låt koka upp, peppra en aning och koka rotsakerna mjuka. Häll i en klick tomatpuré, lite vegetapulver eller grönsaksfond och mixa soppan slät. Smaka av och bättra på.
Mosa blåmögelost (Bavaria Blue) med en klick cremefraiche, så att den blir lite lättare att hantera. Tanken var från början ädelost, men efter att ha stått och smakat på de båda sorterna tillsammans med soppan när jag förberedde den, föll valet helt klart på vit- och blåmögelost.
Klicka ned en sked av oströran i soppan och låt den smälta ut en aning. Servera!
Till detta hade jag tänkt mig knapriga rotsakschips. Smaken blev det inget fel på, men konsistensen blev segare än vad jag ville.
Hyvla långa palsternacksremsor på längden av rotfrukten. Lägg dem på bakplåtspapper och pensla dem med en blandning av olja, apelsinhonung, chilipulver, spiskummin och liiiite kanel. Strö flingsalt över och grädda i ca 200 grader tills chipsen fått fin färg.
Här kanske någon har lust att komma in med ett tips på hur man verkligen får krispiga rotsakschips?
Länkar som inte nödvändigtvis handlar om mat, men är trevliga att kolla in ändå!
Skicka iväg böckerna du läst på en resa i världen och se vart de tar vägen
Elisabeth syr barnkläder med genustänk och ger gamla tyger nytt liv.
Berättelser och funderingar
Dessa länkar uppdateras så fort jag hittar något läsvärt. Kom gärna med tips!
Läs särskilt Ingela Dahlins svar på frågor om mat
Här finns rapporten mat, klimat och utveckling för nedladdning
Livsstilsmagasin utan pekpinnar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|