Direktlänk till inlägg 9 mars 2008
Efter en tur på hälsokosten rostade jag min egen ekologiska müsli till helgfrukosten. Mums!
Müsli med mycket frö och frukt
Blanda i en skål:
4 dl havregryn
3 dl dinkelflingor (varför heter det flingor när det ser ut precis som havregryn?)
1 dl pumpafrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 dl blandade grovt hackade nötter (mandel och valnötter)
Några klippta aprikoser och några klippta fikon.
2 msk ljunghonung
1 dl vatten
1-2 msk kanel
1/2 tsk salt.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ut honung, kanel och salt i vattnet och droppa över müslin medan du rör om. Det ska bli fuktigt men inte för blött.
Rosta i ugnen på ca 150° i 40-50 minuter. Se upp så det inte bränns. Om du vill kan du vänta med att lägga i frukten tills halva tiden gått, eller strunta i att rosta den alls.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|