Direktlänk till inlägg 30 mars 2008

Valnötsröra till surdegsbröd

Av Vera - 30 mars 2008 09:23

Vi lagade fisksoppa med saffran till påsk och serverade både levainbröd och surdegsbröd till. En röra med valnötter och chèvre till var läckert!


Valnötsröra med chèvre:


Rosta valnötter i torr panna på medelvärme. Häll mot slutet även ned någon tesked senapsfrön. Rosta tills fröna börjar poppa och blir grå, också en liiiten stund till.  Ställ åt sidan.


Skär bort kanterna på chèvren och smula sönder den. Mosa med matgrädde eller cremefraiche tills du får en bra konsistens. Rör ned nötterna och fröna, tillsätt lite flytande ljunghonung, flingsalt och peppar.

Smaka av. 

 
 
Ingen bild

La mama

30 mars 2008 15:32

Smaka av?? Tror du det blir kvar nåt åt gästerna då??
Är det stor skillnad i smak på ljunghonung och "vanlig" honung, förresten? Jag har faktiskt aldrig provat den.

 
Linda

Linda

30 mars 2008 17:59

Fy bubblan vad det lät gott...

http://www.caminomagasin.se/camino-challenge/linda

 
Vera

Vera

31 mars 2008 08:37

La mama: Haha! Ja det beror sig väl på hur stor sats man gör från början det ;-)

Ljunghonung tycker jag är mycket skarpare i smaken än ljus honung. Den är inte lika sockrig utan har en riktigt djup honungssmak som ibland blir alldeles för mycket. Jag tycker att den passar bra i mat eftersom honungssmaken kan vara lite svår att få fram där, om man inte använder stora mängder. I thé använder jag hellre ljusare honung, tex lindhonung, som är helt ljuvlig.

http://mat.bloggagratis.se

 
kinna

kinna

1 april 2008 11:48

Vad gott det här lät. Valnötter är ju underbara i sig och kombon låter ju mycket spännande.

http://kinnasblogg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards