Direktlänk till inlägg 6 april 2008
Huden och hjärnan känns helt urtvättade efter en lång och mörk, dassig vinter, med en massa bacillusker. Omega-3 lär ju vara lösningen på det mesta, så idag har vi bombat i oss sån mat:
Ugnsstekt lax med en massa citronpeppar och lime och till det en sallad på mathavre med avokado, blodapelsin, linfröolja och sichuanpeppar.
Det här blir inget recept, bara en skiss.
Koka mathavre i saltat vatten ca 12 minuter.
Skär under tiden tomat, paprika, salladslök, blodapelsin och avokado(omega-3) i tärningar. Rosta sichuanpeppar i torr panna och mortla. Pressa ur resterande apelsinsaft ur skalen över salladen, slå över lite vitvinsvinäger och några matskedar linfröolja (omega-3) samt sweet chili efter humör. Krydda med örtsalt och den mortlade pepparn. Vänd ned mathavren och smaka av så att det blir bra balans.
Bild? Nej, jag var för hungrig för att gå upp för trappan och hämta kameran. Bristen på ork kan ju också ha berott på ovannämnda brist på essentiella fettsyror. NU är jag jättepigg ;-)
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|