Direktlänk till inlägg 20 april 2008
Nu spirar nässlorna och i helgen blev de tillräckligt stora för att jag skulle få ihop till en soppa. Nästa vecka blir det pesto! Den som vill ha ett recept redan nu kan kolla här!
Soppan jag gör är nog ganska standard: Fräs purjo, en tärnad potatis och en tärnad morot. Slå på vin och buljong och koka upp. I med en liter förvällda och hackade nässlor. Koka färdigt, mixa och slå i lite creme fraiche eller grädde. Smaka av med kryddor.
Idag serverade vi med en örtolja, lite hyvlad parmesan och äggklyftor. Nybakt surdegsbröd till det och sen är man nöjd och glad med några nya fräknar på näsan efter en riktig trädgårdshelg.
Jag tittade till rabarbern och alla örter idag. Rabarbern har stora svällande knoppar på väg upp och något grönt blad kunde skymtas. Timjanen har redan satt fart, oreganon och myntan börjar också titta upp.
Tänk att det faktiskt blev vår till slut!
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|