Direktlänk till inlägg 11 maj 2008
För er som är i bakartagen där ute måste jag bara än en gång puffa för att det faktiskt går utmärkt att göra levain med surdeg som grund. Har man inte en vildjäst som står och puttrar så tar det ju en evighet innan man får levaingrunden klar.
I torsdags började jag på "surdegslevainen" och igår bakade jag härligt rustika bröd Paysanne efter Jan Hedhs recept. En variant på det brödet, med enbart surdeg och ingen levain finner du här! Jag älskar verkligen smaken de rostade sesamfröna ger.
I övrigt, sorry att det är så dåligt med uppdateringar nu, men jag har ett typ 50 kvadratmeter stort grönsaksland att utrota ogräs och plantera i. Önskar att jag kunde blunda och öppna ögonen när det ser ut så här istället.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|