Alla inlägg under maj 2008

Av Vera - 11 maj 2008 20:36

Zelca med den goda sparris och parmesanpajen!

Det blev ju provlagning i helgen. Själv hade jag tappat smaksinnet pga förkylning så jag fick ta in brorsan med familj som jury. Sparrispajen föll alla väl på läppen, fast jag gjorde ju degen med grahamsmjöl!

Den andra pajen var ett experiment: fräst rödlök och champinjoner blandades med några klickar färskost av getmjölk med franska örter och vitlök samt rivet skal av en citron. Fyra ägg, en halv dl grädde och ca en halv dl mjölk blev lagom att slå över den ganska lösa röran också duttade jag i lite fetaosttärningar. När pajen var färdig garnerade jag den med färsk mynta. Omdömet blev mycket god smak, lite geggig och inte lika aptitligt utseende. Alltså kommer jag att satsa på en sån  paj också, fast i en modifierad variant!

Tack för alla tips. Nu ska jag fundera ut ett pris till Roslagsmats-bloggerskan! 

Av Vera - 4 maj 2008 19:24

Nu sitter jag allt i smeten va!? ;)

Jag har lovat att hjälpa till med mat till en tillställning, jag gillar ju att laga mat liksom. Nu har jag fått önskemål på två pajer som ska passa in på ett medelhavstema. Söker man på paj i min egen blogg får man tre träffar, varav ett är en jordgubbstårta, ett är ordet "pajar" och det tredje är en västerbottenostpaj och det är väl i stort sett den paj jag gillar!

Kravspecifikation: vegetarisk paj, pajskalet ska vara krispigt och inte blött och ja, fyller ni de två kriterierna så blir jag väldigt nyfiken.

Har du publicerat nåt BRA och beprövat recept på din blogg? Lägg en länk i kommentarerna så länkar jag direkt på sidan sen. Har du ingen egen blogg? Tipsa gärna ändå, här sitter en som skulle bli sååå tacksam och krävs det skickar jag gärna en hittelön till vinnande bidrag. Vad priset är? Det spörs, men det ska bli nåt bra!


Uppdaterat: Nu har jag velat fram och tillbaka och ska snart åka och handla. I helgen ska jag provlaga två pajer: Zelcas sparris och parmesanpaj Hur kunde jag glömma den Zelca? Det receptet har jag ju faktiskt dreglat över förut!

Och sedan ska jag experimentera med alla era förslag om spenat/feta/vitlök kombos! Tack Lisa, Zelca, Rebecca och Erika

Eftersom nu Vera är ofrånkomligen bångstyrig får ni inte ta illa upp när jag senare säkert erkänner att jag använt nässlor istället för spenat och kanske solros- och pumpafrön istället för pinjenötter ;-) Men dill, det måste jag nog testa.

Kul att så många engagerat sig. Tack! Och ja, jag tar fortfarande emot förslag.

Av Vera - 3 maj 2008 19:58

Tänk vad mycket färger som ryms i ett knippe vit sparris

I brist på tid skickar jag ett litet bildcollage från de senaste dagarna. Bildtext kommer om man håller muspekaren över bilden :)

Ingen vit vecka, men vit mat. Pasta Alfredo med grillad sparris och örtolja


Nu växer det. Ogräset frodas mest men rabarbern kommer den med!


Färska vårrullar med räkor, glasnudlar och grönsaker. Nuoc Cham att doppa i. Ljuvligt!


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards