Direktlänk till inlägg 9 juni 2008

Det värsta med att baka när det är så varmt...

Av Vera - 9 juni 2008 16:15

...är att det är så varmt, men det bästa med att baka när det är så varmt är att det är så varmt.

Jädrar vad det jäste. Sex stora levain-bröd är nu klara för leverans till ett stycke studentbuffé.

*torkar svetten ur pannan*

 
 
Ingen bild

magdalena

19 juni 2008 10:57

Hej Vera! Har hitttat till din blogg via paindemartin. Har precis kommit igång med surdegsbakning, så glad över det även om resultaten varierar. Experimentera är kul. Din blogg tillför mkt inspiration och kunskap (väntar på leverens av Hedhs bok så jag kan ingen teori) och jag kommer att hänga här ett tag. Bakade Olof Viktors ljusa nästan efter ditt recept. Efter 16 tim i kylen var degen slö och ganska platt efter skjuts in i ugnen, reste sig en del men ej tillräckligt enl mitt tycke. Idag bakar jag valnötsbröd. Vilket är ditt bästa bröd?

 
Vera

Vera

19 juni 2008 14:24

Hej Magdalena!
Roligt att du gillar vad du läser! Det där med jästider är ju så himla svårt. Ibland går det helt enligt planerna och andra gånger säckar degen ihop. Nästa gång, om du har tålamod kan du testa att trycka ut limporna och rulla ihop dem igen. Låt dem jäsa i rumstemperatur en stund. Då kan du få bukt med ättiksyran (som vekar brödet) och få ett högre bröd när du gräddar det!
Mina absoluta favoriter som nästan aldrig misslyckas kommer faktiskt från hedhs brödbok. Det är Italienare och Baselbröd. Tror att jag lagt ut Baselbrödet här på bloggen. Pain de Martins Stureby Levain II är också bra!
Trevlig midsommar!

http://mat.bloggagratis.se

 
Ingen bild

magdalena

19 juni 2008 22:16

Valnötsbrödet är som en ljuv dröm! Kan säkert bli bättre om jag slutar knåda och skaffar en assistent! Tack förtipset ang ättiksyran, men det gäller väl bara brdö som jäst länge eller?

 
Vera

Vera

20 juni 2008 14:22

Ja, ättiksyran gäller nog bara långjäst bröd, men knåda om kan man göra med de flesta degar. Inte fyllda kanelbullar dock ;)

Du måste vara en fantastiskt tålmodig knådare! Att köpa assistent är något av det bästa jag gjort!

http://http:/mat.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards