Direktlänk till inlägg 21 juni 2008

Frasig chèvrepaj med honung-vinägerrödlök

Av Vera - 21 juni 2008 16:04

Den här pajen hittade jag på till en studentbuffé för några veckor sedan (plus att jag gjorde pajen Zelca tipsade om i tävlingen). Den är lätt att göra, god och inte särskilt nyttig. På ett buffébord med sallader passar den ändå ypperligt eftersom man varvar med lättare saker och smaker.


Frasig chèvrepaj med honung-vinägerrödlök
Pajdeg:
150 gram smör
1,5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetemjöl
2-3 msk vatten.


Hacka samman smör och mjölsorter i matberedare. Droppa i vattnet och låt degen klumpa ihop sig. Kör inte för länge, då blir det smetigt. Låt vila i plastpåse en stund i kylen.
Tryck ut degen i form och förgrädda i 225° ca 15 min. Om du inte vill att kanterna på pajen ska rasa ned kan du lägga folie över och fylla med torkade ärter, som håller pajskalet på plats. För att få en frasig deg behöver du ta bort ärterna och folien efter ca 10 min och grädda sista minuterna utan.


Fyllning:
1 Rödlök
1 msk honung
1 tsk salt
2 msk balsamvinäger
strimlade soltorkade tomater
100-150 gram chèvre
färska örter (tex rosmarin, timjan, oregano)

3 ägg
2 dl grädde (matgrädde eller vanlig, välj själv)
knappt en halv tsk salt
peppar


Skär rödlöken i tunna skivor. Fräs den i panna med en klick smör. Tillsätt honung , salt och balsamvinäger och puttra in. Fräs en liten stund till.
Bottna pajskalet med rödlöken, strimlade soltorkade tomtarer ochsmula/skiva ned hälften av osten. Strö över örter. Slå på äggstanningen och toppa med resten av den skivad chèvren.
Grädda i 200° ca 20-30 minuter, tills pajen fått fin färg och ”stannat”.

 
 
Ingen bild

magdalena

27 juni 2008 22:37

Mums! Lagade pajen till lunch idag. Vilken succé! Den söta löken gifter sig så bra med chevren. Kommer att laga den fler ggr, garanterat. Tack!

 
Vera

Vera

29 juni 2008 20:20

Kul! Det är så bra när andra provlagar för då vet man om recepten håller :)

http://mat.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards