Direktlänk till inlägg 24 juni 2008

Svartvinbärsbladdricka

Av Vera - 24 juni 2008 08:18

Kinna har gjort svartvinbärsbladsdricka (och bål!) efter ett gammalt sparat recept och jag ville testa jag med. Resultatet blev en väldigt läskande dricka, god att blanda med tex mineralvatten. Vad som var häftigt under tillagningen att både dofter av nässlor(!), svarvinbär och fläder(!) uppstod. Vart kom det ifrån?


Farmor Irjas måltidsdryck 

Plocka en halv hink svartvinbärsblad  (ju spädare desto bättre så försommaren är bästa tiden)

Slå över fem liter kokhett vatten 

Låt svalna i en timme

Tillsätt 50 gram citronsyra

Låt stå i 12 timmar och sila sedan bort bladen

Tillsätt 700-1000 gram socker

Hetta upp blandningen utan att koka och häll upp på varma flaskor. 

 
 
Ingen bild

FlisaLisa

24 juni 2008 12:41

Hejhopp, ser att du också har hittat tillbaka till energin...gick luften ur alla över midsommar? Detta skall minsann provas, vi har flera buskar i (grannens) trädgård! I helgen är vi i stan! pussar

 
Vera

Vera

24 juni 2008 15:56

Åh nej, vi är i DIN stad i helgen :(

Kör hårt med drickat! Ta de spädaste bladen i kvisttopparna!

http://mat.bloggagratis.se

 
zelca

zelca

25 juni 2008 07:50

Saften låter jättegod, jag vet att min svärmor brukar göra något liknande och sedan frysa in. Sörjan brukar serveras i ett glass vitt vin - blir jättefräscht.

Förresten ingefärsmyntan är provsmakad (väldigt god smak på den), den växer - precis som myntor brukar göra - som ogräs!

http://roslagsmat.blogspot.com

 
Vera

Vera

25 juni 2008 08:16

Det låter som nåt att dricka en het sommardag det!

Visst är ingefärsmyntan en bra krydda! Inte för mintig helt enkelt ;) Jag brukar använda den i crabcakes istället för koriander (som inte riktigt är min favvokrydda)
Jag tyckte den var bra att skicka eftersom du hade balkongodling= ingen risk att den sprider sig!

http://mat.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards