Direktlänk till inlägg 24 juni 2008
Kinna har gjort svartvinbärsbladsdricka (och bål!) efter ett gammalt sparat recept och jag ville testa jag med. Resultatet blev en väldigt läskande dricka, god att blanda med tex mineralvatten. Vad som var häftigt under tillagningen att både dofter av nässlor(!), svarvinbär och fläder(!) uppstod. Vart kom det ifrån?
Farmor Irjas måltidsdryck
Plocka en halv hink svartvinbärsblad (ju spädare desto bättre så försommaren är bästa tiden)
Slå över fem liter kokhett vatten
Låt svalna i en timme
Tillsätt 50 gram citronsyra
Låt stå i 12 timmar och sila sedan bort bladen
Tillsätt 700-1000 gram socker
Hetta upp blandningen utan att koka och häll upp på varma flaskor.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|