Direktlänk till inlägg 9 oktober 2008
Det vore väl korkat att inte skriva om mitt eget tips här, eftersom jag redan puffat för det här!
Alldeles vanliga linsbiffar med lika delar linser och mosad potatis, hackad stekt lök, örtsalt,peppar, ströbröd och ägg är alldeles utmärkt vardagsmat.
Länge har jag gått och funderat på ett användningssätt för mesost i maten.
Jag tycker det är en rolig och speciell smak. I mitt huvud var jag tvärsäker på att spiskummin och mesost skulle gå bra i hop, men när jag testtuggade på ett frö samtidigt som jag tog en bit mesost höll jag på att storkna. Snacka om att två smaker kan förstöra varandra så. Det var då mesosten bakades in i gamla hederliga linsbiffar och det blev riktigt gott till en rejäl sallad.
Nästa gång kör jag på Lisas idé med schalottenlök och timjan. Sen ska jag korta ned koktiden aningens på linserna också och inte mosa alla. Det är gott med lite textur i biffarna och varför inte lite fräst svamp till!?
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|