Direktlänk till inlägg 9 oktober 2008

Linsbiffar med mesost, inte så mesigt alls!

Av Vera - 9 oktober 2008 19:32


Det vore väl korkat att inte skriva om mitt eget tips här, eftersom jag redan puffat för det här!


Alldeles vanliga linsbiffar med lika delar linser och mosad potatis, hackad stekt lök, örtsalt,peppar, ströbröd och ägg är alldeles utmärkt vardagsmat.

Länge har jag gått och funderat på ett användningssätt för mesost i maten.

Gudbrandsdalens mesost har en kraftig och söt smak. Passar också bra till Kornmo-kex!

Jag tycker det är en rolig och speciell smak. I mitt huvud var jag tvärsäker på att spiskummin och mesost skulle gå bra i hop, men när jag testtuggade på ett frö samtidigt som jag tog en bit mesost höll jag på att storkna. Snacka om att två smaker kan förstöra varandra så. Det var då mesosten bakades in i gamla hederliga linsbiffar och det blev riktigt gott till en rejäl sallad.

Nästa gång kör jag på Lisas idé med schalottenlök och timjan. Sen ska jag korta ned koktiden aningens på linserna också och inte mosa alla. Det är gott med lite textur i biffarna och varför inte lite fräst svamp till!?

 
 
zelca

zelca

13 oktober 2008 11:09

Om du gillar utmärkelser av det mer kedjebrevsaktiga slaget så kan du hämta en utmärkelse hos mig ;-)

http://roslagsmat.blogspot.com

 
Julia

Julia

13 oktober 2008 12:40

Hej hej! Jag tog visst min lilla tid på mig att svara... Satt och gick igenom gamla inlägg och såg att du hade kommenterat när jag var nyopererad, och kunde inte minnas om jag svarade dig då. Linsbiffar lät jätteintressant, det måste jag prova någon gång! Jag är värdelös på vegetarisk mat tyvärr, det är något som jag vill bli bättre på! Likadant den där vegetariska lasagnen låter underbar!
Hoppas att du har det bra!
Kram Julia (med Sanna, från AFF)

http://chocolatefrog.blogg.se

 
Vera

Vera

13 oktober 2008 20:08

Zelca: tack gullis!
Julia: Jag tror nog att du svarade mig. Hoppas du mår bra! Om du inte testat lins- och bönbiffar förut tycker jag att du ska kolla in dessa salviabiffar också: http://mat.bloggagratis.se/2007/12/31/427613-nyarsmeny/
Lite meckiga men jag skulle tro att de upplevs som mer "publikfriande" om man inte är van.
kram på dig!

http://mat.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards