Direktlänk till inlägg 24 oktober 2008
Vad blir det när man tar alla ingredienser man är sugen på och serverar dem på samma tallrik? "Något av det godaste du gjort!" sa mannen.
Pumpafrölax
Lägg en laxbit (filéer eller laxsida) i en ungsfast form smord med lite rapsolja. Salta ordentligt och skär några skivor av citron som du pressar över laxen. Lägg de urpressade citronskivorna runt laxen i formen och ugnsbaka den i ca 200°. När några minuter återstår av tillagningstiden strör du över nymald svartpeppar och pumpafrön som får rostas till fin färg.
Savoykålssallad med timjan, dadlar och äpple
2 portioner
1/2 huvud av savoykål, finstrimlat
1 schalottenlök, finhackad
1 tärnad avokado
1 tärnat rött äpple
1/2 ask körsbärstomater
En knippe repad timjan
2-3 strimlade färska dadlar
(ev en näve valnötter)
Senapsvinägrett:
1,5 tsk dijonsenap
1 tsk honung
några msk olivolja/linfröolja
några msk äppelcidervinäger
örtsalt
nymald svartpeppar
Blanda samman salladen i en stor skål. Häll över vinägretten och tossa runt lite snabbt.
Lägg upp ett salladsberg på tallriken, toppa med laxen och servera med en klick turisk youghurt kryddad med lite örtsalt och ev en klick pepparrot vid sidan om.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|