Direktlänk till inlägg 14 november 2008

Mamma! om jag ska bli kock när jag blir stor...

Av Vera - 14 november 2008 19:32

Matälskaren har idag fått ett av de mest fantastiska betyg man kan få. Våran sjuåring slukade kikärtspankakor med honung på.
När han högg in på den sista sa han:
- Mamma, om jag ska bli kock när jag blir stor. Då bara måste jag komma ihåg det här receptet. Jag ska skriva av det och ha det i plånboken.

Grattis Lisa, en sådan fin kommentar är sällsynt kan jag lova!

Barnen fick kikärtspannkakorna till kvällsmat, men när de såg på Bollibompa åt vi såna som tillbehör till vår middag:
Glaserade palsternackor och morötter med dadlar. Grillade quornfiléer, kikärtspannkakor och färskost med örter.

Eftersom jag är för trött och lat bjussar jag bara på en receptskiss. Håll till godo!

Kikärtspannkakorna gjorde jag enligt Lisas recept med några msk surdeg plus några msk rismjöl.

Rotsakerna åkte in i ugnen och fick sedan sällskap av quornfileer med grillolja på. När allt nästan var färdigt saltade jag, slängde in några dadlar och ringlade över lite balsamicovinäger blandat med honung.

Kikärtspannkakorna serverades vid sidan med en klick färskost med örter i.


Färskosten gör man så här:

3 dl grekisk youghurt 10%

2 dl mellanmjölk.


Värm till 40 grader så att det skär sig. Låt rinna av i kaffefilter ca tre timmar. Smaksätt med strimlade örter, salt och peppar. Vill du ha en mer rivig variant så är det bara att tjoffa i vitlök!


Trevlig helg!

 
 
Zelca

Zelca

20 november 2008 12:26

Det där väldigt gott, det är så roligt när barnen verkligen uppskattar maten!

http://www.roslagsmat.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards