Direktlänk till inlägg 8 december 2008
Nej, fredagen var ingen höjdare. Efter knappt fyra timmars sömn sittande i soffan (värsta förkylningshostan) tyckte jag ändå att dan började bra. Maken levererade in morgontidning till kaffet och begav sig till jobbet. Samma sekund som jag slog upp första sidan hördes ett misstänkt dunsande från trappan. Jodå, mr Nästan tre år, hade försökt sig på konststycket att springa nedför trappan samtidigt som han tittade bakåt på storebror. Gråt och vånda, men det blev inte värre än en lättstukad fot och ett blåmärke på knät.
Sen bar det av till stan för en hårklippning. Frisören hade som tur var inte en dålig dag.
Apotekets mysfaktor är väl inte så där jättestor och eftersom honung verkar vara lika effektivt mot hosta som oreceptbelagd (snyggt ord!) hostmedicin, gick jag till den ombonade Théaffärn och köpte en snygg flaska bröstdroppar. Mycket mer comfortfaktor på den!
Sen missade vi bussen hem. (Någon som är förvånad) Väl hemma var hungern stor och det var då jag skivade ringfingret med grönsaksmandolinen.
Senare på eftermiddagen, bricanyldarrig och dan (nej jag litade inte helt på bröstdropparna) kraschade jag min absoluta favorittermos med vintagefaktor i golvet. Gammal var den och absolut inte okrossbar.
Konstigt nog blev middagen på kvällen väldigt lyckad och jättegod! Här kommer en skiss på:
Kikärtsbiffar med quinoa- och grönbönssallad och rostade kastanjer
Kastanjerna snittar man bara ett kryss i och rostar på grovsalt i en ungsform. 225° i 20 minuter ungefär. Ställ fram en liten skål med smör i god tid så det hinner bli krämigt.
Kikärtsbiffarna gjorde jag så här: Mixa/mosa cirka 3 dl kikärter. Finriv en morot och finhacka en liten rödlök. Krydda med salt, peppar, timjan och lite söndersmulad mynta. Forma till biffar och stek i olja.
Quinoasalladen: Koka ca en dl röd quinoa. Det tar ungefär 20 minuter. Förväll ca 4 dl gröna bönor (haricot vertes) snabbt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Slå på lite olivolja, pressa över saften från en halv citron och krydda med salt och peppar och smula ned en kvist salvia. Sväng runt allt snabbt i den varma kastrullen och häll sedan över bönorna i en skål. Blanda ned quinoan i bönorna, pressa ev över lite extra citron och hyvla över ekologisk parmesan.
Spara en citronklyfta som är gott att ha till kastanjerna som äts antingen som förrätt eller bredvid varmrätten med mjukrört smör, flingsalt och några droppar citron.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 |
|||||||
|