Direktlänk till inlägg 21 februari 2009
Igår testade vi ett recept från DN: Heta räkor & ägg posherade i soja
Det var supergott!
Men istället för att använda det som en förrätt som det är tänkt i receptet gjorde jag en nudelsallad till och serverade som varmrätt. Här kommer en skiss:
Koka äggnudlar knappt färdiga och skölj i kallt vatten. Rosta cashewnötter i torr panna och häll mot slutet även i sesamfrön. Ställ åt sidan. Fräs pak choi och skivad vitlök i olja. Lägg i nudlarna och stek runt en stund. Krydda med lite sweet chili och sesamolja (ev salt). Varva ned nötterna och fröna och lägg upp ett nystan nudelsallad bredvid räkorna och ägget!
Och när jag skriver detta kommer jag plötsligt på att jag helt glömt bort att berätta om landsbygdens räddning, asiens livs. (Rent tekniskt har jag fått lära mig att jag inte bor på landsbygden utan i en stad snäppet större än småstad, men när jag tittar ut genom fönstret ser det onekligen landsbygdaktigt ut...) En asiatisk affär på hjul. Hur kul låter inte det? Varannan fredag rullar bussen upp mot Värmland och stannar till i några städer. Där inne i bussen är det trångt och livat men roligt kan jag säga. En massa färska bladgrönsaker och örter. Flera olika soja- oyster och fisk-såser att välja mellan, stora frysdiskar med spännande livsmedel och såklart currypastor i massor! Man kan bli saligt för mindre. Det är i den bussenjag för första gången hittat pankosmulor och galangal. Tyvärr missade jag bussen igår, snyft, men lyckades ändå skrapa ihop till ovanstående rätt :-)
Ikväll blir det nåt med muscat-pumpa, men vad har jag inte klurat ut än, jag bakar nämligen morotsbiscottis, målar naglarna och bloggar samtidigt. Det spörs hur det blir med resultaten...
Hej!
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
|||
16 | 17 |
18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
||||
|