Direktlänk till inlägg 9 mars 2010
En kryddig tofu som passar bra till wokade grönsaker och nudlar!
250 gram fast tofu
2 vitlöksklyftor
2 tsk riven ingefära
1–2 cm finhackad grön chili
1 msk risvinäger
2 msk riven mango (mangopuré)
2 msk sojasås
2 msk rapsolja
2 krm svartpeppar
saften från 1/2 lime
Finriv vitlök, ingefära och mango. Finhacka chilin. Blanda med övriga ingredienser i en skål. Tärna tofun och blanda runt marinaden. Täck med plast och ställ i kylskåp några timmar/över dagen.
Stek tofun gyllenfärgad i lite rapsolja. Servera till wokade grönsaker, som med fördel kan smaksättas med den marinad som blir över, eller blanda tofun i en sallad.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 | |||||||
|