Direktlänk till inlägg 2 september 2010
4 portioner:
4 portioner ostfylld tortellini
1/2–1 fänkål beroende på storlek
2 schalottenlökar
olivolja och smör
1/2–1 dl vitt vin
3 dl skalade räkor
2 nävar blandade tomater (typ körsbär, mini-plommon)
Rivet skal och saft av 1/2 citron
2 msk hackad timjan och salvia
3 krm svartpeppar
1 dl riven parmesan
Gör så här: Koka upp pastavatten med salt och koka osttortellinin så att pastan har lite tuggmotstånd.
Skiva fänkål och schalottenlök tunnt. Spara fänkålsdillen till dekoration. Smält en klick smör och någon matsked olivolja i panna och stek räkorna hastigt på hög värme. Lägg räkorna på en tallrik. Fyll eventuellt på med lite mer smör i pannan och stek grönsakerna på medelvärme så att de börjar mjukna. Slå på en skvätt vin, tomaterna och de hackade örterna. Puttra tills tomaterna börjar spricka. Lägg tillbaka räkorna i pannan och häll över saft och skal av citron och strö över svartpepparn.
Lägg tortellinin i pannan och blanda med grönsaker och räkor. Strö över hälften av parmesanosten. Smaka om det behövs mer citron, peppar, lite salt?
Lägg upp på tallrikar, strö över mer parmesan och dekorera med fänkålskvistar.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|