Direktlänk till inlägg 5 april 2011
I give to you: vardagsmat i ett nafs! Himmelskt gott dessutom.
Sätt ugnen på 200 grader
Ta en ask körsbärstomater och häll i en ugnsfast form. Halvera och skiva en lite sqash och finskiva en stor klyfta vitlök. Riv över skalet av en tvättad citron. På med en halv tsk torkad salvia. Salta och peppra. Strila över 2-3 msk olivolja och rör runt.
In i ugnen en kvart. Sätt på pastavatten under tiden om du vill ha det, eller skär upp några baguetter om inte dödshungern har infunnit sig.
Efter 15 min, häv i en näve valnötter i ugnsformen (och lägg in de skurna baguetterna penslade med lite olivolja för att få yta på brödet)
Låt gå i 5 min till.
Ta ut ur ugnen och bryt ca 150 g getost av fetatyp (ja, fetaost går också bra! Megval har den godaste!) ringla över lite honung.
Använd den varma salladen till att toppa pasta med eller lägg i de rostade baguetterna. Häpp!
Variera smaken genom att minska på olivoljan och blanda i lite pesto genovese med chili i grönsaksröran.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|