Direktlänk till inlägg 17 januari 2012
Tredje veckan i januari och plötsligt har den här sovande bloggen en massa besökare som googlat billig mat. Här får ni ett sms-tips. Mycket billigare än så blir det väl knappast. Men gott!
Sen är det bara att rota i skafferiet efter mjölsorter och göra limpa på det som finns:
Smula ned 25 gram jäst i en bunke.
Lös upp jästen med 5 dl ljummet vatten. Blanda ned knappt en matsked salt, tre matskedar sirap och 0,5 dl olja (raps, majs eller solros). Töm i 9 dl vetemjöl och fem deciliter blandade mjölsorter, tex fint rågmjöl, fullkornsmjöl, grahamsmjöl osv... Knåda till en smidig deg. Jäs i 45 minuter. Baka ut till två limpor. Jäs i 30 min. Grädda i 225 grader 25-30 minuter.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|