Direktlänk till inlägg 19 december 2012

Inlagda grönsaker - Istället för sill!

Av Vera - 19 december 2012 15:59

 


Här har ni en burk som kommer att stå på mitt julbord i år. En burk med inlagda grönsaker, inspirerat av sillinläggning med 1-2-3-lag, men utan sill då! Ett gott alternativ för vegetarianer och andra som inte gillar sill.

Jag har gjort den i två varianter, en i klar lag och en där man silar av lagen och lägger grönsakerna i en senapsdressing. Den senare även mycket god som tillbehör till stekt fisk och potatis!



I stället för sill!
En burk

Du behöver:

1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1/2 rödlök
1/3 zucchini
2 morötter
1/2 tsk torkad dill
1/2 tsk timjan
några vit- och svartpepparkorn


Gör så här:

Koka upp 1-2-3-lagen i en kastrull.
Strimla grönsakerna och
packa dem i en glasburk. Strö över
timjan, dill och hela pepparkorn.
Slå över den varma lagen och sätt
på lock. Låt svalna och förvara i kylskåp.




Variera ”i stället för sill” med en
Krämig dressning till grönsakerna.

Du behöver:
Inlagda grönsaker
1 dl turkisk yoghurt
1 msk majonäs
1 msk grov söt senap
1/2 tsk torkad dill
örtsalt
svartpeppar

Gör så här:

Blanda samman ingredienserna
till såsen. Ta upp de inlagda grönsakerna
ur sitt spad, låt rinna av
och blanda ned önskad mängd
grönsaker i såsen.

 
ANNONS
 
Ulla

Ulla

22 december 2012 15:11

Det ser gott ut säger jag som tycker om att smaka på en sill men inte mer. Kommer ihåg att mamma gjorde något liknande innan vi hade frysbox. Kram svärmor

http://Ulla

Vera

23 december 2012 09:57

Ja, jag gillade grönsakerna mycket som tillbehör till maten! I förrgår testade jag att göra dessa också: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/inlagda-glasmastarbetor

kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Vera lagar med Blogkeen
Följ Vera lagar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se