Direktlänk till inlägg 9 juli 2007

Vegfärs-sås

Av Vera - 9 juli 2007 15:34

Så här gör vi en riktig vegetarisk "köttfärssås".
Hacka en gul lök och fräs i en panna. Tillsätt 1-2 fint rivna morötter och fräs lite till. Häll i en förpackning vegefärs eller quornfärs, salta, peppra och fräs en stund så att färsen bryns.Slå över en tetra krossade tomater och fyll sedan tetran med vatten och häll över hälften. Spara resten av tomatvattnet att späda såsen med om det behövs. Lägg i en buljongtärning, några matskedar tomatpuré och låt puttra medan du kokar pasta.Ibland tjoffar jag i en skvätt vin, lite champinjoner eller paprika, beroende på vad vi är sugna på. Mot slutet är det dags att tillsätta de godaste örterna du vet. Torkade örter kan koka med en stund (timjan tex är hård och tål långkok), medans färska blir godast om de rörs ned när du stänger av plattan.Igår kryddade vi med hackad gräslök, timjan, lite salvia, oregano och mycket basilika.Servera med nyriven parmesan och en grönsallad kryddad med honung/senapsvinägrett.
Barnvänligt tips: Mina barn är lite känsliga mot tomat, så när färsen är brynt med morötter och lök tar jag undan lite till dem i en kastrull och kokar med matgrädde/cremefaiche/sojagrädde beroende på vad vi har hemma. Det räcker att krydda deras färs med salt, peppar och timjan. Det är lagom många smaker för små smaklökar!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards