Direktlänk till inlägg 20 juni 2007
Nu har jag satt två sorters snaps till midsommar: salvia-limesnaps och lingon-honungsnaps. Den första varianten är beprövad och den andra ett experiment.
Salvia-lime kan gå ganska snabbt att göra, över natten faktiskt. Lägg rivet limeskal och 4-6 salviablad i en flaska och häll över ca 3 dl brännvin/vodka. Om du låter det stå en vecka eller så, räcker det nog till mera sprit (75 cl), men för att det ska bli bra smak över natten räcker det med 3 dl (eller betydligt mer lime och salvia då...)
Lingonsnapsen har jag gjort som så med, att jag hällde lingon i en burk och täckte sen dessa med vodka och lite över och sen rörde jag ned en matsked honung (till ca 3 dl vodka). På med ett lock, och denna tänkte jag låta stå tills midsommar afton. Kanske får den en lätt omskakning om dagen och sedan tänkte jag filtrera den genom kaffefilter ned i en ny fin flaska.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|