Direktlänk till inlägg 3 augusti 2007
Nu är det hög tid att skörda örter om du vill göra eget örtsalt. Mitt eget recept finner du här men jag har sett recept där man använder redan torkade örter också och det verkar ju mindre meckigt. Fast det är ganska mysigt att mortla och gojsa på mitt sätt ;)
De örter jag inte gör örtsalt av, knyter jag i buketter och hänger i fönstret att torka. Pepparmynta och citronmeliss är gott att göra thé av och även kronbladen av ringblomma. Just ringblomma smakar inget i thé, men den är exempelvis bra att dricka innan mens.
Gräslök, citrontimjan och basilika brukar jag också hacka, lägga i små burkar eller påsar, droppa lite olja över och lägga i frysen. När man sen ska använda kryddorna är det bara att karva loss så mycket man vill ha med en kniv och lägga tillbaka resten i frysen. Oljan gör det lättare att få isär örterna.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|