Direktlänk till inlägg 10 februari 2007
Den 20 februari är det fettisdag, men jag har tjuvstartat. Har för andra året i rad bakat egna semlor och jag säger bara en sak: jag vill aldrig ha en köpesemla igen. Smakade en för någon dag sen, men det var inte i närheten så gott som hemmagjord.
Vad är det för särskilt med små hembakade semlor då? Jo! Man bestämmer storleken på dem själv. Vetebrödet är mycket godare och saftigare och man bestämmer själv hur semlan ska utformas. Jag gillar den med löst vispad grädde och att man mosar mandelmassan med lite av semlans inkråm plus mjölk.
Receptet jag använder är ur sju sorters kakor, fast jag tar en tesked bakpulver istf en halv tesked hjorthornssalt.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 |
|||
26 | 27 | 28 |
|||||||
|