Direktlänk till inlägg 21 mars 2007
Efter några dagars charmoffensiv med köttfärslimpa, pizza, makaroner och korv samt frasig fisk var det dags att ha _roligt_ i köket igen.
Idag blev det annorlunda rödbetssoppa, surdegsbröd och camembertost.
Recept: Rödbetssoppa med smak av äpple och svartvinbär (ur Soppor, bröd och röror)
Tärna och fräs en gul lök i lite olja. Tärna 500 g rödbetor, två potatisar och två morötter och låt även dessa fräsa med. Slå på en liter grönsaksbuljong och koka ca 15 min.
Häll i ett tärnat äpple och 2-3 msk outspädd svartvinbärssaft. Mixa soppan slät, smaka av och servera med en klick gräddfil.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
|||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|