Direktlänk till inlägg 11 april 2007
Filodegsknyten med feta och spenat:
Fräs bladspenat några minuter i en panna. Krydda med riven muskot, peppar och örtsalt. Smula ned fetaost och smaka av.
Ta upp ett filodegsark i taget och täck de andra med en fuktig handduk så de inte torkar. Skär fyra remsor per ark och lägg en liten klutt fetaröra i ena änden av arket. Pensla kanterna med vatten och vik en trekant över fyllningen. Fortsätt sedan vika mot motsatt hörn så att du fortsätter forma en trekant ända tills degen är slut. Fäst med lite extra vatten i kanten och tryck till degen. Lägg på smord plåt. Fortsätt så ända tills fyllningen är slut.
Pensla knytena med lite olja och grädda i ugnen ca 10 min i 220° tills de är gyllenbruna.
Paprika och valnötsröra
ur Soppor, bröd & röror
5 paprikor
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl ajvar relish
3 dl valnötter
1-2 skivor dagsgammalt bröd
1 msk granatäppelsirap, grenadine, eller 1 tsk socker
salt och peppar
Ugn 250°
Klyv och rensa paprikorna. Rosta med skalet uppåt i ugnen tills skalet svartnar. Lägg dem sedan i plastpåse och låt svalna innan du drar loss skalet. Kör alla ingredienser i en matberedare och smaka av med salt och peppar.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|