Direktlänk till inlägg 11 april 2007
Är det något som är enkelt, billigt, väldigt nyttigt och faktiskt gott så är det groddar! Krispigt och fräscht helt enkelt.
Äter man groddar får man i sig både fibrer, mineraler, proteiner, c-vitaminer och b-vitaminer. Näringsvärdet varierar naturligtvis beroende på vilka groddar man äter. Mina favoriter just nu är mungbönsgroddar. De tar fyra till sex dagar att göra.
Gör så här:
Häll upp ca en halv deciliter mungbönor i en stor glasburk. Fyll på med vatten och låt stå över natten.
Häll av vattnet dagen efter och täck burken med ett finmaskigt nät, tex gasväv. Fäst med en snodd.
Skölj minst två, gärna tre ggr om dagen och låt rinna av ordentligt där emellan. Det gör inget om du låter burken stå upp och ned i tex ett diskställ.
Fortsätt så så börjar groddarna snart växa. På dag fyra ungefär är det dags att ställa dem ljust. Efter fem-sex dagar totalt måste de in i kylskåp och förvaras riktigt kallt. Rätt förvarade håller de sig i fem dagar ungefär.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|