Direktlänk till inlägg 25 april 2007
Idag har jag bakat vaniljhjärtan till sonen som fyller år. Varje gång jag gör det svär jag att jag aldrig ska ge mig på det igen, men de är ju väldigt goda...
Jag använder receptet ur sju sorters kakor:
Hacka samman 4 dl mjöl, 1 dl potatismjöl, 3/4-1 dl socker med 200 gram smör.
Gör en vaniljkräm av 1,5 dl grädde, en äggula, 2 msk potatismjöl och 2 tsk socker. Sjud försiktigt upp under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna och rör sedan i 2 tsk vaniljsocker.
Klä smorda formar med den utkavlade degen och lägg i en klick vaniljkräm i varje form. Täck med ett deglock.
Grädda i ugn 200°/175° varmluft i ca 15 min. Stjälp upp kakorna medans de är varma, men inte för varma.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|