Direktlänk till inlägg 9 juni 2007
Jojo! Igår när det var 30 grader varmt fick jag den briljanta idén att vara den där gosiga sommarlovsmamman som ger härliga överraskningar till sina barn.
Så när 6-åringen kom hem med sin kompis från en skolavslutning skulle det serveras plättar med glass i långa rader.
Sagt och gjort, körde en mil med bilen bara för att hämta en plättlagg. Sen ställde jag mig och stekte plättar på en liter mjölk och fem ägg, jag menar, ska det va på riktigt ska man få äta tills man nästan spricker. Det är ju mysigt och vilken sommarkänsla, eller hur
När den första smeten fräste ned i mormors fina gamla plättjärn fick jag nästan tårar i ögonen av nostalgi och tänkte på alla de gånger hon stekt plättar till mig, packat ned i matsäckskorgen och tagit med ut i skogen när vi skulle plocka bär. Blåbär och plättar *snyft*
Svetten lackade, det osade och korsdrag var inte att tänka på att få, inte en vindpust så långt ögat kunde nå...
Så kom de då lagom tills sista smeten åkte i pannan.
"Hej, jag har stekt plättar så nu kan vi äta plättar med glass!"
Men vi vill ha sån där glassbilsglass som vi köpte igår.
"ja, men det kan ni få senare. Kom nu så har vi plättkalas!"
Nej, vi vill inte ha. Jag åt förresten pannkakor igår...
*surnar till* "Nähä men äter ni ingen lunch får ni ingen glass alls"
Pliktskyldigt slevar de i sig sex plättar var och sticker sedan ut och leker och äter "äcklig" glasbilsglass.
Kvar sitter jag och ettåringen med ett berg av plättar och äter tills vi ser ut som två barbapappor. Det är kul att man anstränger sig ibland. Ellerhur!?
Recept pannkakssmet/plättar:
5 ägg
3,5-4 dl mjöl
1 liter mjölk
3/4 tsk salt
en skvätt socker om man vill.
Rör ut mjölet i en del av mjölken, fyll på med resten av mjölken, vispa i äggen och saltet. Fräs smör i pannan och stek på inte allt för hög värme.
En del tycker att man ska vispa äggen med mjölet först och att det är så man gör på "riktigt" men jag tycker att det är enklare och lika riktigt att göra på mitt sätt!
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|