Direktlänk till inlägg 2 augusti 2007
Idag har jag experimenterat fram ett recept på salviabiffar, som om de går hem hos frågeställaren kanske ska serveras på ett bröllop.
Så håll till godo Trixie, det här ”receptet” kommer bli lite babbligt.
Gör så här: Fräs hackad vitlök och finhackad rödlök i en panna. Häll en burk väl avrunna Zetas blandade vita bönor i en skål. Krossa runt med en mosstamp eller liknande. Det ska bli mosigt men fortfarande finnas bitar i. Blanda i ett ägg, ca 1 dl riven parmesanost, rivet skal av en halv lime eller lite mer samt en skvätt pressad lime, 2 msk färsk hackad salvia, en msk hackad gräslök. Blanda även i en skvätt balsamicosås för sötma och syra. Häll i lökfräset och blanda runt. Krydda smeten med örtsalt och svartpeppar. Blanda även i lite ströbröd om smeten är för lös. Låt stå en stund eller ställ in i kylskåp över natten, i fall du vill förbereda mycket dagen innan.
När det är dags att steka hettar du upp olja i en panna och formar små biffar. Jag fick ut ca sex stycken och då blev de i ”hanterlig” storlek. Det är svårare att forma biffar när bönorna inte är helt mixade, men det blir godare. Panera dem i ströbröd. När jag stekte biffarna tryckte jag fast ett salviablad i biffen och började steka med den sidan ned. Det blev inte så snyggt som jag tänkt mig då bladet lätt bränns. Kanske kan du fritera några salviablad som dekoration med en hyvlad bit parmesan istället!?
Stek biffarna gyllene på inte allt för hög värme, de måste bli genomstekta för att bli goda och inte falla isär.
Vi serverade med vitlöksgrillad potatis och morot (med tanke på att du skulle ha rotfrukter till, så jag tror nog det passar)
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|