Direktlänk till inlägg 3 januari 2008
Rökt lax och dillstuvad potatis måste vara en grymt underskattad rätt, eller!?
Jag har blivit bjuden på det en gång i hela mitt liv. Nu var det länge sen jag gjorde det sist, men fick tillfälle när laxskeptikern höll sig borta några dar.
Tärna potatis, ca 3-4 stycken per portion. Inte för smått och inte för stort. Det ska bli bitigt, men inte rått i mitten och inte för mosigt i kanterna. Vad ska vi säga, lite större än fetaosttärningar ;-)
Smält någon matsked smör i kastrull och fräs runt potatisen. Salta och slå över standardmjölk så att det nätt och jämt täcker och sjud tills det blir mjukt. Krydda med torkad eller färskklippt dill efter smak. Mal över vitpeppar och servera med rökt lax och en krispig sallad som väger upp den tyngre maten.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|