Direktlänk till inlägg 9 januari 2008
Äntligen har skolan börjat och jag kan fritt spåna iväg på middagsmaten utan att oroa mig för att pet-i-maten-pojken ska drabbas av akut näringsbrist. Det förhåller sig nämligen så att när han inte är hemma så äter han riktigt bra. Jag tror det stavas föräldrauppror...
Idag kom han i alla fall hem mätt och belåten från skolan och jag stekte majspannkakor och serverade med en avokadosalsa och spenatsallad. Matchen slutade två-två, fast lilleman hade nog anslutit sig till de vuxnas läger om det inte var för att han är sjuk och aptitlös.
Majspannkakor:
Vispa samman 1 dl polenta, 1 dl vetemjöl och 3 dl mjölk. Vispa ned tre ägg och låt gärna smeten stå och dra ett tag.
Ta under tiden fram ca 2 dl majs, strimla ca en decimeter purjolök, finriv en morot och riv ca en halv dl stark ost. Blanda ned allt i pannkakssmeten.
Stek plättar eller pannkakor i olja eller smör på medelvärme och låt dem få fin färg på båda sidor.
Avokadosalsa:
Tärna en till två avokados, lägg i en skål och pressa över saften av en halv citron.
Strimla en röd paprika och fin hacka rödlök (välj själv hur mycket du vill ha. Jag tycker att det räcker med lite, medan andra vill att den ska dominera)
Pytsa i oliver (jag tog oliver marinerade i citron och chili, eftersom jag hade tänkt ha i lite färsk chili i salsan, men inte hade det hemma) och krydda med örtsalt, chilipeppar och citronpeppar. Strila över lite olivolja och rör runt.
Sallad:
Gör, i en djup skål, en vinägrett av en tsk flytande honung, en tsk senap, en halv matsked äppelcidervinäger och en msk olja. Fyll på med bladspenat och machésallad. Blanda runt lite snabbt så att vinägretten fördelas i salladen.
Toppa pannkakorna med salsan och sallad och klicka över lite turkisk youghurt.
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 |
31 | ||||||
|