Direktlänk till inlägg 3 februari 2008
Jag har suttit och filat på ett surt och gnälligt inlägg, men plötsligt kom allt på skam. Så här skrev jag i alla fall:
"Om ni tycker att det är dålig fart på bloggen just nu så stämmer det väldigt väl.
Jag lagar knappt nån mat värd att blogga om, känns det som.
Anledningarna är flera: sen i oktober har någon i familjen varit sjuk så gott som hela tiden. Pussel pussel pussel alltså, för att få dagarna att gå ihop. Jag har en icke övergående magkatarr(!?) och är därmed väldigt aptitlös. Jag försöööker men det står mig i halsen. All mat som jag vill laga kommer få två små glin att knorra och rynka på näsan = hälften av det roliga är förstört redan innan vi satt oss till bords. Jag känner mig helt enkelt inte inspirerad.
Under tiden letar jag nya kokböcker att sukta efter, funderar över min egen framtid och jobb, jobbar och tittar argt på dammråttorna hemma som inte har vett att hålla sig i hörnen ens längre. Och den ostgnagande katten är inte dresserad att ge sig på dammråttor, han rår inte ens på husmusen i sopskåpet."
Sen blev det såhär:
Kom hem i fredags och morrade tro inte att det blir nån insmickrande mat idag i alla fall. Ställde mig vid spisen och började marinera tofu efter ett recept jag blivit tipsad om: BBQ Pommegranate tofu. Till tofun kokade jag kokosris. I kylskåpet stod sen dan innan en fördeg till Olof Victors ljusa bröd.
Vi dukade fram och satte oss. Till saken hör att jag aldrig blivt serverad tofu på ett sätt som jag skulle kalla gott... men skam den som ger sig. Smakade och det var... gott! Gott tyckte maken också och till vår förvåning började tvååringen sleva i sig tills vi trodde det skulle komma ut ur öronen på honom :-)
Efter maten satte vi hela degen till brödet. Att jag skulle använda rågsur istället för vetesur hade jag redan bestämt, men efter hand som jag bakade tog mjölpåse efter mjölpåse slut, tillslut innehöll degen fem (!!!) sorters mjöl. Skjuts in i kylskåpet med dom limporna och till lördagsfrukost knaprade vi världens godaste surdegsbröd med stora hål i. Recept kommer i nytt inlägg, för det blev ju så modifierat att Jan Hedh ändå inte skulle vilja kännas vid det.
Efter den kicken städade jag hela huset och åt middag ute på kvällen och idag har världens goaste faster varit här på middag, så nu känns allt toppen igen!
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | |||||||
4 |
5 | 6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
|||||
|