Direktlänk till inlägg 7 april 2008

Elaka mammans snabba måndagspasta

Av Vera - 7 april 2008 18:30

Haloumi är en ingrediens som går hem hos alla i familjen, stora som små.

Idag svängde jag ihop en snabb pasta till middag. Det är skönt om man hinner äta innan Bolibompa.

Det var ingen stor bit haloumi jag hade köpt. Först hade jag tänkt steka den separat i skivor, för att petnissarna inte skulle få spel när de insåg att den samsats med paprika i pannan, men sen rann snålvattnet till och jag började tänka mer till mig, mer till mig, mouhhaaaa!

Vill du alltså ha det mesta av det goda för dig själv, gör så här:

Koka pasta. 

Strimla en röd paprika och fräs i stekpannan med lite olivolja. Lägg i tunnt skivad vitlök och tärnad haloumi. Stek på ganska svag värme. Riv över skalet av en halv citron och ploppa ned några kalamataoliver. Ta av från plattan  och ös över lite strimlad basilika och svartpeppar.


Klicka i några matskedar creme fraiche i pastan och vänd runt tillsammans med oregano och svartpeppar. Lägg upp på tallrik och toppa med haloumifräset. 

Den ena ungen mumsade glatt och obekymrat i sig av maten, medan den andre minsann såg att här hade saker blandats och kryddats. Hälften vunnet alltså, hur man än vänder och vrider på det! 

 
 
Erika

Erika

8 april 2008 08:02

Elakt? Nä...

Det lät enkelt, snabbt och gott. Jag tror till och med min sambo skulle gilla det. Måste testas!

http://eksnak.blogspot.com

 
Vera

Vera

8 april 2008 08:16

Ja gör det! Sen kan man ju slänga i mer grönsaker om man vill, bladspenat tex. Mumsigt!

http://mat.bloggagratis.se

 
Kinna

Kinna

11 april 2008 09:42

Låter jättegott! Paprika och ost är nästan alltid en hit. Feta är inte så dumt heller.

http://kinnasblogg.blogspot.com

 
Vera

Vera

13 april 2008 11:27

Nej, feta är inte så dumt heller Kinna! Särskilt inte nu när jag hittat en liten affär i stan som säljer gudomligt god feta, med hundra gånger mer smak än den som Konsum saluför! Det värsta är att jag glömt vilket märke det var, så jag hoppas att jag hittar den igen. Undrar om den var lagrad på ett särskilt sätt.

http://mat.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards