Direktlänk till inlägg 7 april 2008
Haloumi är en ingrediens som går hem hos alla i familjen, stora som små.
Idag svängde jag ihop en snabb pasta till middag. Det är skönt om man hinner äta innan Bolibompa.
Det var ingen stor bit haloumi jag hade köpt. Först hade jag tänkt steka den separat i skivor, för att petnissarna inte skulle få spel när de insåg att den samsats med paprika i pannan, men sen rann snålvattnet till och jag började tänka mer till mig, mer till mig, mouhhaaaa!
Vill du alltså ha det mesta av det goda för dig själv, gör så här:
Koka pasta.
Strimla en röd paprika och fräs i stekpannan med lite olivolja. Lägg i tunnt skivad vitlök och tärnad haloumi. Stek på ganska svag värme. Riv över skalet av en halv citron och ploppa ned några kalamataoliver. Ta av från plattan och ös över lite strimlad basilika och svartpeppar.
Klicka i några matskedar creme fraiche i pastan och vänd runt tillsammans med oregano och svartpeppar. Lägg upp på tallrik och toppa med haloumifräset.
Den ena ungen mumsade glatt och obekymrat i sig av maten, medan den andre minsann såg att här hade saker blandats och kryddats. Hälften vunnet alltså, hur man än vänder och vrider på det!
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 |
29 | 30 |
|||||||
|