Direktlänk till inlägg 4 maj 2008

Hjälp mig nu, snälla!

Av Vera - 4 maj 2008 19:24

Nu sitter jag allt i smeten va!? ;)

Jag har lovat att hjälpa till med mat till en tillställning, jag gillar ju att laga mat liksom. Nu har jag fått önskemål på två pajer som ska passa in på ett medelhavstema. Söker man på paj i min egen blogg får man tre träffar, varav ett är en jordgubbstårta, ett är ordet "pajar" och det tredje är en västerbottenostpaj och det är väl i stort sett den paj jag gillar!

Kravspecifikation: vegetarisk paj, pajskalet ska vara krispigt och inte blött och ja, fyller ni de två kriterierna så blir jag väldigt nyfiken.

Har du publicerat nåt BRA och beprövat recept på din blogg? Lägg en länk i kommentarerna så länkar jag direkt på sidan sen. Har du ingen egen blogg? Tipsa gärna ändå, här sitter en som skulle bli sååå tacksam och krävs det skickar jag gärna en hittelön till vinnande bidrag. Vad priset är? Det spörs, men det ska bli nåt bra!


Uppdaterat: Nu har jag velat fram och tillbaka och ska snart åka och handla. I helgen ska jag provlaga två pajer: Zelcas sparris och parmesanpaj Hur kunde jag glömma den Zelca? Det receptet har jag ju faktiskt dreglat över förut!

Och sedan ska jag experimentera med alla era förslag om spenat/feta/vitlök kombos! Tack Lisa, Zelca, Rebecca och Erika

Eftersom nu Vera är ofrånkomligen bångstyrig får ni inte ta illa upp när jag senare säkert erkänner att jag använt nässlor istället för spenat och kanske solros- och pumpafrön istället för pinjenötter ;-) Men dill, det måste jag nog testa.

Kul att så många engagerat sig. Tack! Och ja, jag tar fortfarande emot förslag.

 
 
Ingen bild

LisaFisa

4 maj 2008 21:09

spenat, feta, vitlök, soltorkad tomat, pinjenöt? Grekerna gör en sorts inbakad smördegspaj med spenat och feta som är gudomlig, Frasig är den och säkert ruskigt onyttig...

 
Vera

Vera

5 maj 2008 08:52

Ja, det är goda smaker. Kanske om man tar bladspenat så det inte blir för blötgeggigt i skalet!?

http://mat.bloggaggratis.se

 
Rebecca

Rebecca

5 maj 2008 10:31

När min pappa fyllde 50 förra året stod jag för maten. Temat var just medelhavet, och vi hade en "grekisk" paj och en "italiensk" paj. Till den grekiska fräste jag vitlök, skivad rödlök, röd paprika och zucchini + tomatpuré. Det fick svalna lite, sen la jag det i förgräddat skal tillsammans med svarta oliver och fetaost + äggstanning (plus färk oregano).
Den italienska fick fräst zucchini, lök och vitlök, soltorkade tomater, tapenade, kronärtskockshjärtan, äggstanning med riven pecorino och pinjenötter.

Båda två uppskattades mycket.

http://rebeccabakar.blogspot.com

 
Ingen bild

LisaFisa

5 maj 2008 12:35

förväll spenat och krama ur den ordentligt annars blir det blött blött blött. Lunchar just på din potatissallad med gröna linser och ska ta kaffe med dina fina typiska veramuffins till efterrätt. Du borde va stolt, jag t o m frångick receptet i typiskt vera-maner ;-).

 
Vera

Vera

5 maj 2008 15:50

Rebecca, tack för tipset. De läggs till på testa-listan!

Lisa: Stolt? Stolt så jag spricker!!! Går det inte att få tag i grahamsmjöl i Norge eller var det tranbären som felade?

http://mat.bloggaggratis.se

 
Zelca

Zelca

6 maj 2008 21:21

Jag har nåra vego-paj-recept på bloggen. Jag brukar göra en pajdeg på olivolja (och lite grövre mjöl) som blir mycket sprödare än vanlig pajdeg, det kanske kan vara något?

* Morot- och fetaostpaj - http://roslagsmat.blogspot.com/2008/02/godrot.html
* Grönkålspaj - http://roslagsmat.blogspot.com/2007/12/grn-jul.html
* Sparrispaj - http://roslagsmat.blogspot.com/2008/03/doplunch.html

Annars är en supergod kombo spenat/feta/vitlök/dill!

http://roslagsmat.blogspot.com

 
Ingen bild

LisaFisa

7 maj 2008 13:09

Graham finns nog men jag fick med mig en påse från sverige, men tranbären blev översatta till lingonsylt och morotslådan var tom så jag rev ett äpple istället. Gött blev det ändå. Jag hade grovt brunt socker från Holland och det blev riktigt crunchy på toppen med kanelen. Ojoj börjar salivera när jag tänker på det.

 
Erika

Erika

7 maj 2008 14:40

Kan denna vara något? Jag tycker att den är riktigt, riktigt god och den brukar vara populär hos folk jag bjuder den på.

http://eksnak.blogspot.com/2008/05/paj.html

Annars har jag ett recept på en tomatpaj med dragon och gräddfil. Lite speciell, men god den också. Fetaostpajen slår dock det mesta i pajväg.

Tomatpaj:
1 dl hackad purjolök
4-6 skållade, skivade tomater (jag brukar skippa skållningen, men det är mest för att jag är för lat)
2 ägg
1½ dl gräddfil
1 tsk dragon
½ tsk salt
½ krm svartpepppar

Hoppas du hittar några recept som du gillar!

http://eksnak.blogspot.com

 
Katja

Katja

8 maj 2008 12:33

Ingen paj med medelhavstema i bloggen men ett tips är en paj med soltorkade tomater och ruccola, recept finns på Arlas hemsida. Jättegod!

Parmesan och sparrispajen är en hit! Vill du leka lite med den pajen och får tag på ramslök kan du göra denna:
http://bryggare.nu/katjasmat/2008/04/24/parmesan-och-ramslokstarte-med-grillad-sparris-och-violsallad/

http://bryggare.nu/katjasmat

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards