Direktlänk till inlägg 11 maj 2008
Zelca med den goda sparris och parmesanpajen!
Det blev ju provlagning i helgen. Själv hade jag tappat smaksinnet pga förkylning så jag fick ta in brorsan med familj som jury. Sparrispajen föll alla väl på läppen, fast jag gjorde ju degen med grahamsmjöl!
Den andra pajen var ett experiment: fräst rödlök och champinjoner blandades med några klickar färskost av getmjölk med franska örter och vitlök samt rivet skal av en citron. Fyra ägg, en halv dl grädde och ca en halv dl mjölk blev lagom att slå över den ganska lösa röran också duttade jag i lite fetaosttärningar. När pajen var färdig garnerade jag den med färsk mynta. Omdömet blev mycket god smak, lite geggig och inte lika aptitligt utseende. Alltså kommer jag att satsa på en sån paj också, fast i en modifierad variant!
Tack för alla tips. Nu ska jag fundera ut ett pris till Roslagsmats-bloggerskan!
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 |
13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|