Direktlänk till inlägg 1 april 2010

Glad Påsk!

Av Vera - 1 april 2010 15:59

 

Mamma har hittat en påse rabarber i frysen så på Påskafton får det bli en pannacotta till dessert!


Vaniljpannacotta med rabarbergelé

4-6 glas


2,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
2 krm vaniljpulver (0,5 tsk vaniljsocker)
0,6 dl syltsocker
ca 6 stjälkar rabarber (300 gram)
2 dl vatten
1,5 tsk kardemumma
0,5 dl syltsocker


Blanda grädde, mjölk och vaniljpulver i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning till kokpunkt. Vispa ned syltsockret och ge ett snabbt uppkok så att grädden tjocknar till.
Ställ kastrullen åt sidan i några minuter. Ställ glas på en bricka eller ännu hellre i en burk så att de står stadigt. Häll pannacottan i glasen och ställ i kylen att svalna.
Skär rabarbern, med skalet på, i bitar. Lägg i kastrull, täck med vatten och koka riktigt mjukt.
Sila bort fruktköttet och spara rabarbersaften. Häll saften i en gryta blandat med kardemumma. Koka upp och vispa ned syltsockret. Låt bubbla i någon minut och ställ åt sidan för att svalna.
När pannacottan börjat stelna i kylskåpet kan man försiktigt hälla rabarbergelén i glasen. Strila gelén över en sked så förstörs inte ytan på pannacottan. Ställ tillbaka i kylskåp i cirka två timmar. Dekorera med lime- eller citronskal och mynta.

 
 
sissi

sissi

30 april 2010 08:39

Åh vad det där såg smakigt ut! :-P Nam-nam!

http://gusan.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards