Direktlänk till inlägg 8 mars 2008
Sej, sej, sej. Sej mig, kommer vi snart tröttna på dej?
Sej är i stort sett den enda fisk jag köper nu. Fryst i block. Vi har inte tillgång till färsk fisk här varje dag och det känns ändå som att det mesta är no-nos.
Orginalreceptet (då ska man ha kolja och steka i panna, servera med potatismos och citronklyftor) till den här rätten använde jag en gång för att snärja min nuvarande man med. Det och ganska mycket vin. Vet inte vilket av dem som fällde avgörandet, men det gick ju bra!
Lördagsmiddag med många smaker kommer här:
Börja med att koka potatis. Ni klarar det nog utan recept!
Ört- och grönsakspanerad fisk
Hacka grönsaker, tex zucchini, rödlök, vitlök, paprika och aubergine riktigt småttismåttit. Hacka ned färska örter och riv i lite citronskal. Riv över valfri mängd parmesan och blanda allt väl.
Salta och peppra fisken. Använd ägg till paneringsgrund om du vill. Nu struntade jag i det eftersom jag ändå inte orkade stå och steka en pillrig panering i panna... Istället brynte jag smör i en ungsfast form. La fiskbitar i och öste paneringen över, plus några små smörkluttar och citronsaft.
Skjuts in i ugnen, 225° tills fisken är genomstekt och paneringen fått färg.
Grillad papaya med sechuanpeppar
Det är papayan som ser ut som en laxkotlett på bilden...
Skär papayan i en-två centimeter tjocka skivor. Gnid den med en citron eller varför inte blodapelsin. Pensla med olivolja och strö över flingsalt plus rostad mortlad sechanpeppar/sichuanpeppar.
Grilla på galler i ugnen och vänd så att båda sidor får fin färg. Krydda ev lite till när papayan är färdig.
Annanassås
Den här såsen är ett experiment av vad som råkade finnas i kylskåpet.
Ta en burk creme fraiche som det inte är så mycket kvar i. Ös på krossad annanas (låt den rinna av så det inte blir för blött) tills burken är nästan full. I med 1-2 matskedar sweetchilisås. Rör om ordentligt och krydda med sechuanpeppar. Smaka av och se om det behövs mer chili eller peppar.
Som en extra bonus till barnen, som äntligen lagt en till rätt på listan över acceptabel mat, stekte vi även upp det sista av polentan från igår. Många smaker blev det och vi slickade tallrikarna!
Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst? Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...
Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...
Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
23 |
|||
24 | 25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | |||
31 |
|||||||||
|