Direktlänk till inlägg 13 mars 2008

Ny smakfavorit och mera vardagsklassiker

Av Vera - 13 mars 2008 19:42

En annan återkommande rätt på vårt matbord är Afrikansk gryta från Vegomums receptsajt. Det här är faktiskt ett recept jag har följt, till punkt och pricka till och med, men sen börjar man ju balla ur, anpassa, lägga till och dra ifrån... Så nu häromsistens blev det väl inte så likt orginalet, men fortfarande otroligt gott, särskilt som jag testade Santa Marias nya krydda Mango Curry. Bra balanserad med en fin syrlighet och sötma från ingefära och mango!


Afrikansk gryta på Veras vis:

Koka 2-3 dl gröna linser tills de är nästan färdiga. Hacka en gul lök och fräs i lite olja. Lägg i 2 strimlade morötter och strö över curry, i alla fall 2 matskedar och sen kanske mer när du smakar av. Kläm i 3 msk tomatpuré och fräs lite till.

Slå över en burk kokosmjölk och tillsätt en buljongtärning eller 2 tsk vegeta. Koka upp och häll över linserna i pannan. Puttra en stund så att

kokosmjölken får ge god smak till linserna.

Sleva i en halv burk krossad annanas. Den behöver inte rinna av så noga, för du kanske behöver lite extra vätska ändå. Koka ca fem minuter till. Smaka av med curry och kanske lite salt.

Servera till matvete eller quinoa och strö över rostade cashewnötter/solrosfrön eller vad för gott du nu har hemma.


Dags att börja sleva in. För starkt? Servera med en klick turkisk youghurt.


 
 
Ingen bild

LisaFisa

17 mars 2008 14:00

Körde du med kinesisk curry innan du fann den där mangocurryn?

 
Ingen bild

Vera

17 mars 2008 19:55

I sverige heter det kort och gott curry bara ;) Jag är inte säker på om den skulle kunna kallas kinesisk eller bara är ett svenskt "curryhopkok". Kan kolla innehållsförteckningen åt dig om du vill! I alla fall, skulle jag testa med vilken curry som helst i den här rätten, pasta som torr blandning!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Vera - 12 december 2013 13:15


    I år stöder jag Musikhjälpen genom att auktionera ut några retro-kokböcker ur min samling.   Det här är min mage. Fyra barn har växt häri. Två av dem får jag krama varje morgon, men utan modern sjukvård hade jag inte kramats alls idag...

Av Vera - 30 juni 2013 17:02

Hej här kommer en fråga till er med glutenintolerans. Äter ni skrädmjöl? Är det bara vissa sorter av skrädmjöl som funkar, eller går det bra med vilket märke som helst?   Jag provbakar just nu med skrädmjöl från Stöpafors kvarn och de mal enb...

Av Vera - 20 juni 2013 16:18

Just idag har jag inga nya recept att bjuda på, men några gamla godingar som passar fint till midsommar kan jag nog skaka fram. Först, potatissallad: scrolla ned till nästa inlägg så hittar du den första, med getost och mandel! Mer inspiration till p...

Av Vera - 28 maj 2013 14:09


Nu längar jag så efter svensk färskpotatis! Som tur är kan man göra den här potatissalladen med annan fin potatis också, till exempel mandelpotatis. Konstigt nog har jag inte satt någon egen potatis i år. Lite av odlingskicken kom av sig med den se...

Av Vera - 14 april 2013 18:00

Jag var där. Jag kom in. Det blev en väldigt trevlig upplevelse för oss som hade turen. Redan i kön kunde jag och mitt sällskap konstatera att vi tillhörde det underrepresenterade könet, men stämningen var god, monterpersonalen allt som oftast tillmö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards